Det hænder, at Allan Wegner Eriksen spiller et par numre på guitaren, når han er på arbejde hos Blå Kors Genbrug.
Det hænder, at Allan Wegner Eriksen spiller et par numre på guitaren, når han er på arbejde hos Blå Kors Genbrug.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Allan har fundet melodien hos Blå Kors

49-årig tørlagt alkoholiker fra Viby er frivillig to gange om ugen hos Blå Kors Genbrug

Af Kim Skovrup AndersenAllan Wegner Eriksens liv har været præget af en turbulent opvækst med alkohol og vold. Den 49-årige mand fra Viby har i mange år selv haft et misbrug af alkohol, men blev efter mange forsøg tørlagt i december 2011 og har ikke drukket alkohol siden.

En af de vigtige ting, der giver kontanthjælpsmodtageren noget livskvalitet, er det frivillige arbejde hos Blå Kors Genbrug på Paludan Müllersvej.

Her kører han ud og henter ting til butikken og går til hånde på lastbilen.


Giver noget tilbage

“Jeg kom i kontakt med Blå Kors, da han gik til AA-møder i Jægergårdsgade på Det Blå Sted, som Blå Kors driver. Så jeg følte, jeg skulle gøre et eller andet for at vise min taknemmelighed. Jeg følte, at jeg skulle give noget tilbage. Og det synes jeg, at jeg gør heroppe. Jeg er blevet godt modtaget og har fået ro til at kunne blomstre. Jeg synes, det er vigtigt at kunne stå op til noget og føle, at man gør en forskel,” siger Allan Wegner Eriksen.

Han nævner også det gode kammeratskab blandt de 40 frivillige mennesker i genbrugsbutikken.

“Vi har et rigtig godt sammenhold, hvor vi værner om og passer på hinanden. Det giver en tryghed, som er vigtig for mig,” siger han,


Det hele menneske

Allan Wegner Eriksen håber, at det frivillige arbejde kan bane vej tilbage til arbejdsmarkedet.

“Der er op- og nedture som kontanthjælpsmodtager. Jeg synes stadig, jeg bliver kastet rundt i systemet, men jeg har fundet en base som frivillig her hos Blå Kors. Heroppe møder jeg en omsorg og forståelse for det hele menneske. Desværre kunne jeg ikke få godkendt et arbejdsprøvningsforløb på 13 uger her.” siger han og tilføjer:

“Der er folk, som spørger mig, hvad der afholder mig fra at drikke igen, når jeg møder modstand. Men det er meget enkelt: Jeg dør, næste gang jeg tager en bajer, og jeg vil ikke ned ad den vej igen. Jeg har fået meget tilbage, som jeg vil miste, hvis jeg begynder at drikke igen. For eksempel kontakten til min datter, der er kommet tilbage i mit liv.”


Publiceret: 10. Februar 2017 12:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt