De første fysiske forandringer i området forventes realiseret i slutningen af 2018 eller begyndelsen af 2019.
De første fysiske forandringer i området forventes realiseret i slutningen af 2018 eller begyndelsen af 2019.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Byrådet sparker udvikling af Viby Syd i gang

I mere end seks år har boligområdet Viby Syd ventet på effektueringen af den ventede helhedsplan for området. Nu sætter byrådet planen i gang

Af Maria Dalhoff, JP Aarhus


Omdannelsen af boligområdet Viby Syd, der består af de almene boligafdelinger Rosenhøj, Kjærslund og Søndervangen I og II, har ladet vente på sig.

Beslutningen om at etablere nye udearealer, et medborgerhus og et nyt kontorhus til kommunale arbejdspladser blev fremsat i marts 2010, men først i onsdags besluttede byrådet i Aarhus Kommune at sige ja til en såkaldt dispositionsplan for området. De første fysiske forandringer i området forventes realiseret i slutningen af 2018 eller begyndelsen af 2019, fremgår det.

Hvordan de enkelte delprojekter i planen skal gennemføres skal udvikles sideløbende og besluttes selvstændigt. Både Venstre og De Konservative fastslog under byrådsdebatten, at partierne ikke kan støtte den del af planen, der omhandler et nyt kommunalt kontorhus.

“Vi har ikke fået dokumentation for, at der er brug for flere kommunale kontorbygninger,” sagde Bünyamin Simsek (V), rådmand for Børn og Unge.

Det konservative byrådsmedlem Marc Perera Christensen anerkendte behovet for udvikling af boligområdet.

“Men der skal ikke arbejdes med et kontorhus. Behovet for det er ikke til stede,” sagde Marc Perera Christensen.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) var ikke enig.

“Der er brug for at kunne udøve social kontrol i området. Derfor er der også lagt op til, at der skal flyttes arbejdspladser fra den centrale del af Aarhus,” sagde Jacob Bundsgaard.


Fokus: Søndervangskolen

Boligområdet, hvor der sammenlagt bor cirka 4.000 beboere, har i de senere år været plaget af uroligheder.

Med byrådets beslutning følger blandt andet en anlægsbevilling på 12,5 millioner kroner til den kommunale del af de nye byrum i Viby Syd, mens de resterende to millioner kroner bevilliges til aktivitetspladsen ved Søndervangskolen. i indstillingen ”0-18 års anlægsprojekt i Viby Syd”, som et byrådsflertal også enedes om at vedtage på onsdagens byrådsmøde.

Den indstilling handler om indretning af lokale til håndværk og design samt flytning af to afdelinger i Søndervang Dagtilbud til Søndervangskolen.

Samtidig rykker fem grupper af helt små børn ind, hvilket skal sikre pasningsgarantien i område Skanderborgvej.

Derudover etableres der et sundhedsplejetilbud til børn før vuggestuealderen for at understøtte en tidligere indsats. SF og Enhedslisten fastslog, at de to partier ikke støtter den del af planen, der omhandler de yngste børn.


Publiceret: 01. September 2017 11:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere