Esben Kuulberg (S) i forgrunden ville blandt andet gerne spørge rådmanden, om man kun tænker på løsninger fra 2019.
Esben Kuulberg (S) i forgrunden ville blandt andet gerne spørge rådmanden, om man kun tænker på løsninger fra 2019.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

En ny lokalplan kan være på vej for Rundhøjtorvet

Teknik-rådmanden besøgte Rundhøjtorvet og diskuterede fremtiden“Den 'nemme løsning' har vist sig at være svær at få realiseret. Jeg havde troet, at den her problematik kunne løses ved, at parterne blev enige. Jeg er faktisk lidt overrasket over, at vi nu sidder med det her scenarie, men jeg tror måske, at vi kan ende med, at det er det her, vi bliver gladest for,” sagde rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), da han mandag 29. maj besøgte Rundhøjtorvet.

Det nye scenarie, han hentyder til, er den situation, som Rundhøjtorvet befinder sig i, efter det er blevet klart, at de langvarige forhandlinger om torvet er brudt sammen. Dermed er torvet slået tilbage til start, og dermed er fremtiden for torvet igen helt åben.


Fremtiden til debat

På besøget i Rundhøj diskuterede rådmanden fremtiden med interessenter fra gruppen 'Vores Rundhøj', som kæmper for et bedre torv. Her kom det frem, at der muligvis er en ny lokalplan på vej for torvet og den kommunale ejendom på Holmevej 180, som har været udbudt til salg.

“Vi har ikke fået tilfredsstillende bud på Holmevej 180, så vi tænker, om man kan lave en samlet løsning på tværs af torvet og Holmevej 180,” sagde Kristian Würtz, som blev mødt af spørgsmål fra 'Vores Rundhøj'.

Blandt andet ville Esben Kuulberg (S) gerne vide, om det er helt ude af spil at købe Reitan Ejendomsudvikling ud af den lejeaftale, som virksomheden har med Aarhus Kommune på den gamle tankstationsgrund frem til 2019.

“Byrådet har afsat penge til torvet, men jeg synes, at penge, som ikke gør nogen forskel ude i virkeligheden, er triste penge. Jeg vil hellere bruge dem på noget mere fremadrettet fremfor at aflyse at aftaledokument,” svarede rådmanden, som fortsatte:

“Det eneste gode, ved at tiden er gået, er, at vi nu er tættere på, at lejeaftalen på tankgrunden ophører.”

Fra flere sider var der positivitet at spore i forhold til, at interessenterne i området bliver inddraget, allerede før der er lavet et projekt for grunden. Til det svarede rådmand-Würtz:

“På et tidspunkt vil der komme en ny nabo i højde og drøjde. Dér er det en fordel, at så mange som muligt allerede har givet sin mening til kende på forhånd.”


Publiceret: 06. Juni 2017 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere