Kasper Jørgensen (til venstre) og Mikkel Poulsen (til højre) er de nye arrangører af DMiH sammen med Martin Roth.
Kasper Jørgensen (til venstre) og Mikkel Poulsen (til højre) er de nye arrangører af DMiH sammen med Martin Roth.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fodbold og fest: DM i Hyggebold fylder Lyseng

Traditionen tro sparker feststemte fodboldspillere DM i Hyggebold i gang på Lysengs baner. Sporten og hyggen er i centrumNæsten 1000 fodboldspillere og tilskuere indtager 1. juli Lyseng Stadion, hvor der er DM i Hyggebold - også kaldet DMiH.

Det er syvende år, konceptet folder sig ud med fodbold på et niveau, hvor alle kan være med tilsat hygge, fællesspisning, DM i straffe, banko og fest med DJ.

“Kort sagt er det en en-dags-fodboldfestival, hvor sporten er omdrejningspunktet for en masse hygge. Det er en stor havefest,” forklarer Mikkel Poulsen, som er én af de tre nye gutter bag roret.

De tre kammerater sagde ja til at overtage, efter de daværende arrangører sidste år valgte at stoppe.

“To af os deltog sidste år, og det er bare et fedt koncept. Vi kan godt lide, at det er fodbold, hvor alle kan være med,” siger Mikkel Poulsen.


Samarbejde med de lokale

Men hvordan ser setuppet rent praktisk ud? Lad os tage nogle af tallene her: Der er plads til cirka 66 hold i alt. Da Lokalavisen Aarhus i sidste uge mødtes med arrangørerne, var der fortsat plads til cirka 10 hold af otte spillere.

Turneringens kampe varer otte minutter på små baner med fem spillere fra hvert hold på banen af gangen.

Både kvinder og mænd kan deltage - der er én damerække og to herrerrækker.

“Derudover sørger vi som sagt for, at der er en hyggelig atmosfære hele dagen. Vi sørger for musik over anlægget, lounge-område, barer, fodbassiner til at køle fødderne af, og så er vi i dialog med Fodboldfabrikken og Eventhall om såkaldt stødfodbold og fodbold, hvor man har en stor oppustelig kugle på,” forklarer Mikkel Poulsen, som fortsætter:

“Vi prøver desuden altid at samarbejde så meget som muligt med de lokale. Derfor leverer Lapefa forskelligt udstyr, Café Ræven sælger mad i løbet af dagen, og AP Food leverer grillbuffet om aftenen.”

Når grillbuffeten er indtaget, er der banko og derefter fest i telt frem til klokken 24.30, hvor partybusser henter deltagerne og kører dem ind til Aarhus. Der er i øvrigt vagter til festen.

Alt i alt kræver arrangementet altså en del planlægning og frivillige, men det er nu gået helt fint.

“De tidligere arrangører har haft nogle gode samarbejdsaftaler, som vi har overtaget, så det har været forholdsvist lige til at gå til,” fortæller Kasper Jørgensen.

Så næste år kommer der også DMiH?

“Det gør der 200 procent sikkert. I år har vi høstet en masse erfaringer, så næste år kører vi videre med samme koncept måske tilsat nogle små ekstra ting, som gør det hele endnu sjovere,” lyder det fra Kasper Jørgensen.


Publiceret: 14. Juni 2017 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere