Anne Hjernøe står for et af de to kurser ved Moesgaard Museum i at lave mad inspireret af vikingernes råvarer. Pressefoto
Anne Hjernøe står for et af de to kurser ved Moesgaard Museum i at lave mad inspireret af vikingernes råvarer. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lær at lave vikingemad med Hjernøe og Gericke

Kurser med de to kendte madkyndige ved Moesgaard Museum i maj


På Moesgaard Museum står foråret i vikingernes tegn. Museet tilbyder blandt andet kurser i vikingemad over bål med Søren Gericke og Anne Hjernøe ved Vikingegården.

Med udgangspunkt i de råvarer, der var til rådighed i vikingetiden, udforsker Søren Gericke madens udvikling under vikingernes togter fra det kolde nord helt ned til Konstantinopel. Det er der kommet en menu ud af, hvor der bruges fisk, skaldyr, vildt, fugle, urter og grønt.


Mad på bål

Ved kurset lørdag 13. maj fra klokken 10-14 forberedes maden på bål sammen med de øvrige kursister under ledelse af Søren Gericke. Billetter 1.000 kroner pr. person via mail til maria@moesgaardmuseum.dk

Lørdag 20. og søndag 21. maj klokken 13-17 er det TV-kokken Anne Hjernøe, der inviterer kursister til at arbejde med vikingemad på bål.

Lørdag leder hun slagets gang ved gryderne og guider deltagerne gennem et måltid af nyfortolkede retter, der tager udgangspunkt i vikingernes råvarer og tilberedningsmetoder.

Søndag 21. maj inviteres de mindste med i madlavningen. Billetter 1.000 kroner pr. person (søndag for en voksen og et barn) på www.shop.moesgaardmuseum.dk.jesl


Publiceret: 11. Maj 2017 06:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

Annonce
JP Aarhus
Annonce
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt