Det skal være lettere at krydse vejene for både store og små i Mårslet, derfor er farten i hele byen nedsat til 40 km/t.
Det skal være lettere at krydse vejene for både store og små i Mårslet, derfor er farten i hele byen nedsat til 40 km/t.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Mårslet sænker hastigheden i hele byen

Farten sænkes i Mårslet, når der nu indføres 40 km/t zone på alle vejeFoden skal lettes fra speederen, når der nu indføres en 40 km/t zone på alle veje i Mårslet. Forventningen er, at hastighedsnedsættelsen vil forebygge ulykker og skabe større tryghed for byens beboere. Hastighedsnedsættelsen indføres som et forsøg og vil gælde resten af 2017.

Rådmand Kristian Würtz har gennem længere tid ønsket at sænke hastigheden fra 50 km/t til 40 km/t i udvalgte områder – primært beboelseskvarterer. Mårslet bliver det første større samlede område, hvor hastigheden nu sænkes forsøgsvis.


Borgerne glæder sig

“Det er vigtigt, at det er lettere at krydse vejene for både store og små. En vej må ikke være en uoverkommelig barriere, der afskærer eksempelvis et boligkvarter fra skole og dagtilbud,” siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

Mange borgere i Mårslet har selv en oplevelse af, at der bliver kørt for stærkt i byen og glæder sig derfor over, at hastigheden nu bliver sat ned.

“Når 850 børn skal til og fra skole hver dag, er tæt og blandet trafik et vilkår, men den høje fart kan vi afhjælpe. Vi håber og tror på, at de nye fartzoner vil sænke hastigheden og øge trygheden for vores børn,” siger Kurt Iversen, pædagogisk leder og trafikkoordinator på Mårslet Skole. srj


Publiceret: 07. Juni 2017 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere