SushiMania i Viby. Foto: Aarhus Update
SushiMania i Viby. Foto: Aarhus Update
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Madanmeldelse: SushiMania i Viby - bedste sushi i Aarhus til prisen?

Af Jan L. Pedersen, Aarhus Update
SushiMania Viby

Skanderborgvej 181b
8260 Viby J
Telefon +45 86 26 20 29

Som de fleste kunder vurderer vi, hvad vi får for den pris, vi betaler. Det er der ikke noget nyt i. Kun naturligt. Men nogle gange hænger tingene bedre sammen end andre. Vi føler, vi har gjort en god handel.

LÆS OGSÅ: Varna Palæet - toppen af brunch-poppen

Der er flere grunde til, at jeg synes, SushiMania gør det godt. For det første laver de forrygende god sushi til prisen. For det andet har de høje kvalitetskrav. For det tredje er deres forretninger i Aarhus rene og pæne. Der lugter ikke af fisk. SushiMania er en sushikæde med 21 butikker spredt rundt i Danmark. Det har dog ikke været på bekostning af kvaliteten, da SushiMania i Viby er en af de “nye” forretninger.


Bredt udvalg

Udvalget hos SushiMania er pænt stort. Ikke for stort, men de har et flot udvalg. Om du vælger deres bokse eller pick up, bestemmer du selv. Men umiddelbart får du mere for pengene, hvis du napper deres bokse. Dog er udvalget i pick up større. Vi valgte begge dele. En Boks B til 150 kroner for 16 stykker og en Boks C til 200 kroner for 20 stykker. Ud over det valgte vi 8 forskellige stykker, blot for at smage dem. Prisen var 93 kroner. Du vælger en boks, og du kan ikke lave om på, hvad der er i.

Boks B. Foto: Aarhus Update
Boks B. Foto: Aarhus Update

Risene er (alt)afgørende

Marineringen af risene var spitze og med god smag. At risene er perfekte er ufattelig vigtig i sushi. Alt for mange sjusker her. Men både konsistens og smag var i top. Ingen tvivl om, at den asiatiske sushikok havde fuldstændig styr på sushiris.

Pick'n' mix. Foto: Aarhus Update
Pick'n' mix. Foto: Aarhus Update

Enten eller

Jeg var ret tilfreds med stort set det hele. De stykker med tofu var jeg dog ikke vilde med. Sojabønneost og mig har aldrig været gode venner. Men dem kunne jeg jo fint undgå, hvis jeg valgte Pick'n'mix. Den med chicken nuts er i en Boks C. Fire styk. Vi valgte den kun, fordi min makker gerne ville smage dem. Ret skal være ret. De smagte ganske fint, selvom jeg helst havde set nogle stykker med fisk i stedet for.

LÆS OGSÅ: Spiselauget: Et cool fristed i (stor)byen 

Chilisaucen valgte vi blot for at smage den. Derimod var den hjemmelavede SushiMania sauce helt og anderledes velsmagende. Den var som skabt til nigiri stykkerne.

Boks C. Foto: Aarhus Update
Boks C. Foto: Aarhus Update

Asiatiske sushikokke

Her er ingen blegfede danskere, som prøver at efterabe asiatiske sushikokke, som har lavet sushi, siden de kunne gå. Sushien laves af uddannede asiatiske sushikokke, som har lært håndværket fra bunden. I Asien vel at mærke. Jeg er overbevist om, at netop det betyder noget for det færdige resultat.

Lidt tilbehør. Foto: Aarhus Update
Lidt tilbehør. Foto: Aarhus Update

Høj etik og moral

Fisk kan være en ømtålelig størrelse, når vi taler om bæredygtighed. Hos SushiMania er moralen høj. De køber ikke truede fisk på nogen måde. Alle fisk er bæredygtige og certificeret. Det er værd at have med i sine overvejelser, når man køber sushi.

LÆS OGSÅ: Ikke running sushi - men running tapas 

Lidt af udvalget. Foto: Aarhus Update
Lidt af udvalget. Foto: Aarhus Update

Højt serviceniveau

God betjening er ikke en selvfølge i dag. Tværtimod. Derfor bliver jeg ekstra glad, når jeg får en smilende, venlig og effektiv betjening. Det skete her. Vi fik svar på alle vores spørgsmål. Dog måtte kokken et par gange ind over. Der er ofte mange kunder hos SushiMania, men alligevel var der tid til den enkelte. Hvordan og hvor de rekrutterer deres personale, ved jeg ikke. Men det virker. Det ses tydeligt på deres engagement og serviceniveau.


Vores regning løb op i

Små 580 kroner for sushi til tre personer inklusiv to øl og en vand til maden. Det er helt igennem en god pris. Vi kunne ikke spise op, men heldigvis fik vi en boks med hjem, så der var til dagen efter.

Vores mening

Hvis du sætter kvaliteten, friskheden op mod prisen, så er der for alvor value for money. Når jeg ser på, hvad vi fik for pengene, så vandt SushiMania her. De har knækket koden. De formår at få mange kunder ind i deres forretninger, uden de går på kompromis med deres kvalitet og snorlige koncept.

Der er bedre, og mere avanceret sushi i Aarhus, men så er prisen også en anden. Sådan er det. Du kan blive mæt for 100 kroner her. Hvis du er meget sulten, må du måske slippe 150 eller 200 kroner. Det er en value for money. Længere er den ikke. SushiMania i Viby, laver sushi, som alle har råd til at betale. At SushiMania får vores bedste anbefaling er fuldt fortjent.


Publiceret: 01. December 2017 13:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt