Arkivfoto
Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Mysteriet om Marie: Ny bog om mordet på Marie Lock Hansen

Forfatter og advokat har fundet nye oplysninger i sagen om Højbjergmordet

På fredag 10. november 2017 er det 50 år siden, at den aarhusianske ingeniørfrue Marie Lock-Hansen, 43, blev myrdet under fortsat uopklarede omstændigheder i en villa på adressen Hestehavevej 2b i Højbjerg.

Marie Lock-Hansen var denne formiddag i færd med at drikke formiddagskaffe med sin hushjælp, Irma Frier Rasmussen, da det ringede på hoveddøren. Efter en kort samtale bød Marie Lock-Hansen manden indenfor og blev få minutter senere dræbt af tre skud affyret fra en Walther P-38.

Højbjergmordet: Jørgen Skovsted langer igen ud efter politiet

Hushjælpen, som forsøgte at komme sin arbejdsgiver til undsætning, blev også skudt, men overlevede. Gerningsmanden forsvandt hurtigt, og det lykkedes aldrig Aarhus Politi at spore ham.

Knud Simonsen (til venstre) og Jens Erik Mehlsen kendte slet ikke hinanden, før de mødtes for et lille års tid siden på baggrund af en artikel i et dagblad og en fælles interesse for Højbjergmordet. Alliancen har nu resulteret i den dokumentariske roman ’Mysteriet om Marie’
Knud Simonsen (til venstre) og Jens Erik Mehlsen kendte slet ikke hinanden, før de mødtes for et lille års tid siden på baggrund af en artikel i et dagblad og en fælles interesse for Højbjergmordet. Alliancen har nu resulteret i den dokumentariske roman ’Mysteriet om Marie’

Juristens research

Nu er mordsagen for længst henlagt i politiets gemmer, og de nærmeste, der blev berørt af det brutale mord, er døde og borte.

Sagen har dog aldrig været henlagt hos Jens Erik Mehlsen, Ryomgård, pensioneret lektor og advokat tæt på de 70.

LÆS OGSÅ: Mordet med de mange teorier

“Jeg har interesseret mig for Højbjergmordet, siden den dag det skete,” siger Jens Erik Mehlsen.

“Jeg har læst det meste, der er skrevet om Højbjergmordet i tidens løb, og da jeg for tre år siden gik på pension, begyndte jeg en intensiv forskning, som har givet mig ny indsigt.”


Knud Simonsens interesse

Det var et interview i et dagblad om Højbjergmordet med Jens Erik Mehlsen, som fik den lokale arkitekt, indehaver af Djurs Hytteby i Nimtofte og ikke mindst estimerede romanforfatter, Knud Simonsen, 67, Ugebølle, til at kontakte Jens Erik Mehlsen.

Knud Simonsen har selv interesseret sig for Højbjergmordet, og han nævner drabet på Marie Lock-Hansen i sin romandebut Stenbo fra 2005.

LÆS OGSÅ: Ny bog om Højbjergmordet: Var han Marie Lock Hansens morder

“Jeg foreslog Jens Erik Mehlsen, at vi sammen skrev en bog om Højbjergmordet,” fortæller Knud Simonsen.

“Mehlsen svarede mig, at han var god til dokumentation, men ikke til prosa. Det er jeg til gengæld, og derfor opstod ideen ret hurtigt om at lave en dokumentarroman.”

Knud Simonsen gik i gang i starten af 2017 med at udfolde romanen på baggrund af Jens Erik Mehlsens omfattende research og materiale.

Det er på rekordtid blevet til bogen 'Mysteriet om Marie'.


Ny viden

Jens Erik Mehlsens brikker til en løsning af det uopklarede mord er primært funderet på følgende forhold:

Ægtepagten mellem ægteparret Marie og Oscar Lock-Hansen, og ikke mindst de fem påtegninger, der fulgte med fremsendelsesskrivelsen foretaget af Århus Stiftsamt. Dem har juristen formået at oversætte. Det er helt nyt og først sket nu. Politiet har aldrig vist materialet interesse, ifølge Mehlsen.

Den såkaldte spionteori. Hvad var det, som den på overfladen pæne, nydelige og ambitiøse Marie Lock-Hansen lod trykke i sit lille trykkeri. Det var ikke kun ligegyldigt undervisningsmateriale. Vi er tilbage i tiden omkring Den Kolde Krig med Sorte Breve, kommunistforskrækkelse og involvering af Efterretningstjenesten... mere skal ikke afsløres her. Læs romanen.

 


Publiceret: 08. November 2017 13:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt