Krofatter Thomas Loft har særdeles travlt med at få kroen sat i stand. Vil man læse mere, kan man besøge hjemmesiden www.hasselagerkro.dk.
Krofatter Thomas Loft har særdeles travlt med at få kroen sat i stand. Vil man læse mere, kan man besøge hjemmesiden www.hasselagerkro.dk.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Nu genopstår Hasselager Kro

I 1912 var der købmand på Hasselager Stationsvej 17, sidenhen kro. Nu renoveres stedet, og byen får igen en kro

Den afskallede, hvide facade afslører hurtigt, at her er tale om en bygning, der har brug for en særdeles kærlig hånd. Træder man inden for bliver det hurtigt klart, at det lige netop er det, der er ved at ske.

I det ene selskabslokale er gulvsliberen i gang på sildebensparket-gulvet, og over alt vidner støv og værktøj om, at et omfattende renoveringsarbejde er i gang. Det skal forvandle det tidligere Hasselagerhus Selskabslokaler til Hasselager Kro.

Dermed genopstår kroen altså i de samme lokaler fra 1912, hvor den tidligere lå.


Tror på lokalområdet

Bag det 400 kvadratmeter store projekt står 47-årige Thomas Loft, som i 10 år har drevet Ormslev Borgerhus. Her siger han farvel og flytter i stedet selv ind på førstesalen af kroen og begynder dermed et helt nyt kapitel af sit liv.

“Det er den største beslutning i mit liv. Det bliver selvfølgelig lidt specielt at bo samme sted - og det kan da også kun lade sig gøre, fordi jeg ikke har kone og børn,” siger han

“Men jeg tror virkelig på lokalområdet her. Og så vidt jeg forstår, kommer der til at ske megen positiv forandring med nye boliger netop her og et trinbræt til letbanen et sted i nærheden,” fortsætter han.

Netop de lokale har også vist stor interesse for renoveringen af kroen. Mange har stukket hovedet indenfor.

“Folk glæder sig og er glade for, at huset får en ordentlig tur. Og folk skal bare spørge - jeg tager gerne en snak om det, vi laver,” siger Thomas Loft.


Egentlig kro hver onsdag

Den nye Hasselager Kro kommer hovedsageligt til at blive drevet som selskabslokaler. Der er to forskellige af slagsen med plads til henholdsvis 50 og 70 mennesker.

“Men jeg vil også lave egentlig kro hver onsdag aften. Så er der nogle få, gode kroretter på menuen, som man kan spise her eller tage med som takeaway. Hvis folk så tager godt i mod det, er jeg åben for at udvide til flere aftener om ugen,” fortæller den nye krofatter, som åbner op for selskaber 1. september og onsdags-konceptet midt i september.


Står selv for madlavningen

Deadline ligger derfor temmelig fast. Han overtog lokalerne 1. juni og har altså frem til 1. september til at få gennemrenoveret stedet - og der er virkelig behov for den store tur, fortæller Thomas Loft.

“Der er ikke den flade, som vi ikke kommer over. Lige fra gulve, vægge, lofter, paneler, toiletter og facaden. Ligesom vi også skifter alt service og inventar ud - helt ned til urtepotteskjulerne. Det har virkelig trængt. Her er jo ikke sket noget som helst i 30 år,” siger den uddannede kok, som selv kommer til at stå bag al madlavning.

“Jeg laver en klassisk selskabsmenu med et moderne tvist,” forklarer han.

Selskabsmaden kan også leveres ud af huset - såkaldt diner transportable.


Publiceret: 05. Juli 2017 13:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!