App’en forbedrer dialogen mellem patienter og personale og giver et bedre overblik over sygdommens forløb. Pressefoto
App’en forbedrer dialogen mellem patienter og personale og giver et bedre overblik over sygdommens forløb. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ny app hjælper børn med gigt og leukæmi

Behandlings-appen kan forbedre børnenes livskvalitetI Danmark rammes hvert år cirka 50 børn af kræft og cirka 1.400 børn lever med kronisk gigt. Mange af disse børn kæmper med betydelige smerter, og sygdomsforløbet er ofte præget af angst, magtesløshed og utryghed. Det skal en ny app være med til at afhjælpe.

App'en er den første af sin slags i Norden og er udviklet af Erhvervsakademi Aarhus i samarbejde med forskere, læger og sygeplejersker fra Aarhus Universitetshospital. 100 gigtramte børn tester i øjeblikket app'en. Håbet er, at den kan bruges til at identificere de børn, som har mange smerter og give børnene mere selvbestemmelse over deres smertebehandling.


En slags dagbog

App'en bruges som en 'daglig journal', hvor barnet og dets pårørende indtaster smerteniveau, aktivitetsniveau, fysiske og psykiske bivirkninger.

”Med disse data kan vi få et mere præcist billede af børnenes smerter og dermed tage bedre beslutninger om deres behandling,” siger børnegigtlæge Birgitte Mahler fra Aarhus Universitetshospital i Skejby i en pressemeddelelse og påpeger, at det er ofte en udfordring for forældrene at kommunikere barnets smerter så præcist nok.

srj


Publiceret: 08. Marts 2017 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere