Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Østjyder afleverede over 1.700 våben til politiet

Frit lejde: Rekordmange skydevåben afleveret


Fakta

Tallene for resultatet af Frit Lejde i Østjyllands Politikreds: 

•Skydevåben: 792 (pistoler, geværer o.l.)

•Luft- og fjedervåben: 163 (luftgeværer, luftpistoler o.l.)

•Blankvåben: 554 (knive, sværd, dolke o.l.)

•Eksplosivstoffer: 197 (sprængstof o.l.)

•Andet: 108 (dækker typisk over forskellige former for ammunition, for eksempel tæller en kasse med patroner for 1)

 

Der er nu mange hundrede færre farlige våben i Østjyllands politikreds efter, at borgerne frit har kunnet aflevere deres knive, pistoler og geværer i hele juni.

Frit lejde-aktionen har kørt landet over, og i alt er der blevet afleveret over 10.000 våben i Danmark samlet. Hos Østjyllands Politi blev der i alt afleveret omkring 1.700 våben på kredsens politistationer. Dertil kommer en del ammunition. 

Borgerne har afleveret fuldautomatiske våben, store knive, jagtgeværer, en masse ammunition og meget andet. Et par gange har politiet også været ude ved en borger for at hente en håndgranat og noget sprængstof. 

Politikommissær Gert Bisgaard fra Østjyllands Politi er godt tilfreds med resultatet af kampagnen: 

"Hvis man sætter det på spidsen, kan man sige, at det nu er blevet endnu tryggere at bo i Østjylland. For jo færre våben, der ligger rundt omkring i private hjem, jo mindre chance er der for, at de falder i de forkerte hænder og bliver til fare i samfundet. Så stor ros til østjyderne for at aflevere så mange våben," siger Gert Bisgaard i en pressemeddelelse.

Langt de fleste våben, der er afleveret, bliver senere destrueret. Undtagelser er våben, der er efterlyst eller har historisk interesse for et museum. 

Per 1. juli steg minimumsstraffen for ulovlig besiddelse af skydevåben og eksplosivstoffer fra ét til to års fængsel. Hvis man ikke har nået at aflevere sit ulovlige våben, opfordrer Gert Bisgaard til at ringe til politiet på telefon 114. 

"Vi kan ikke længere garantere straffrihed, men vi foretager en konkret vurdering af hver henvendelse for at se, om der kan være formildende omstændigheder," siger politikommissæren.  

ksa


Publiceret: 07. Juli 2017 15:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!