Der er plads til en ny Rema1000 i Rundhøj Centret, men det bliver ikke til noget. Arkivfoto
Der er plads til en ny Rema1000 i Rundhøj Centret, men det bliver ikke til noget. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Planen er aflyst: Rundhøjtorvet er slået tilbage til start

Forhandlingerne om en løsning for Rundhøjtorvet er brudt i hvert fald delvist sammen, og fremtiden for torvet er igen helt åben.

“Netto har en særlig kontrakt, som gør, at de kan bestemme, hvem der får lov at rykke ind i Rundhøjcentret,” forklarer Klaus Cardél, udviklingschef i KFI, som ejer længen, hvor Netto ligger.

“Netto havde først meldt ud, at Rema 1000 godt kunne få lov at rykke ind i bygningen, men i sidste time har Dansk Supermarked valgt, at man hellere vil lave en større Netto,” fortsætter Klaus Cardél.

Hvad tænker du om den nye situation? Er du ærgerlig?

“Det kan du bande på. Vi troede jo, at vi havde løst det hele, men da aftalen skulle underskrives, var sagen en anden.”


Måske en større Netto

Fra Dansk Supermarkeds side ser man det ikke, som at man har bremset fremgangen for torvet - snarere tværtimod.

“At vi skulle spænde ben for udviklingen af Rundhøj, kan jeg slet ikke genkende. Faktisk foregår der lige nu en rigtig god dialog. Som en af områdets mest markante forretningsdrivende har vi naturligvis interesse i at optimere centret i Rundhøj,” lyder det i en SMS fra pressechefen i Dansk Supermarked, Mads Hvidtved Grand.

“Vi er i en rigtig spændende dialog med KFI om at optimere centret, forhåbentlig med en nyrenoveret og endnu større Netto som en væsentlig del af centret. Det ser vi frem til at opdatere på, når dialogen er afsluttet,” fortsætter han.


Ligningen som ikke gik op

Planen for torvet var, at Rema 1000 fik lov at rykke ind i centret. Til gengæld ville Reitan Ejendomsudvikling, der står bag Rema1000, opgive lejeaftalen, som virksomheden har med Aarhus Kommune, på den gamle tankstations-grund. Aftalen løber frem til 2019.

Dermed ville det være muligt at komme videre med en renovering af den grimme tankstations-grund og parkeringsarealet på Rundhøjtorvet.


Skal lokalerne nu udlejes?

Fordi planerne var så fremskredne, har KFI for længst stoppet udlejningen på stedet for at have plads nok til, at Rema 1000 kunne rykke ind

Men hvad så nu? Skal udlejningen i gang igen?

“Vi har brugt oceaner af tid og penge på det her projekt. Nu må vi starte helt forfra. Vi er nødt til at sætte os ned og tænke godt og grundigt over, hvad der skal ske. Vi arbejder med forskellige muligheder, men det kan jeg ikke fortælle mere om endnu,” siger Klaus Cardél.


Publiceret: 06. Juni 2017 05:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere