Borgergruppen ’Sikker Trafik 8260’ er bekymret for Hele Holme Ringvej - i særdeleshed denne ende, som er tættes på Viby Torv og -Skole.
Borgergruppen ’Sikker Trafik 8260’ er bekymret for Hele Holme Ringvej - i særdeleshed denne ende, som er tættes på Viby Torv og -Skole.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Politikere lytter til bekymrede borgere: Foreslår nedsat fart på Holme Ringvej

30 og 40 km/t henholdsvis ved og på Holme Ringvej. Det skal byrådet snart forholde sig til, og det glæder borgere
Inden længe vil de tre politikere Jan Ravn Christensen (SF), Marc Perera Christensen (K) og Camilla Fabricius (S) foreslå byrådet i Aarhus at hastigheden bliver nedsat til 40 km/t på Holme Ringvej og 30 km/t i boligkvarteret op til Holme Ringvej.

“Jeg cykler selv ad den vej rigtig tit og har selv tænkt, hvad man kunne gøre på den strækning. Så jeg er glad for, at borgerne selv er kommet med nogle konkrete foreslag - for eksempel at nedsætte farten. Jeg synes, det er nogle meget rimelige krav, borgerne har, og de har forklaret om problematikken på en rar og konstruktiv måde,” lyder det fra Camilla Fabricius, som oplyser, at rådmanden for Teknik og Miljø er underrettet om ønsket om nedsat hastighed, og at det konkrete foreslag til byrådet vil blive udarbejdet indenfor kort tid.

Borgernes ønsker for Holme Ringvej passer lige ned i et af punkterne fra det nyligt overståede budgetforlig. Her er nemlig afsat 35 millioner kroner til arbejdet med hastighedszoner i boligområder og sikre skoleveje.

LÆS OGSÅ: Politiet på udkig efter uopmærksomme trafikanter

Camilla Fabricius, som er formand for Teknisk Udvalg, fortæller, at der umiddelbart intet er til hinder for, at Holme Ringvej kan få del i de penge.


Glad borgergruppe

De lydhøre politikere vækker glæde hos Helle Jensen, der er en del af borgergruppen Sikker Trafik 8260, som på blot en uge, i forbindelse med skoleårets begyndelse, samlede 300 underskrifter ind til fordel for en mere sikker vej.

“Det her er fantastisk. Det er over al forventning, at vi på så kort tid har fået hul igennem til politikerne. Nu håber vi, at det bliver virkelighed, og vi er spændt på, om bilisterne så faktisk vil overholde hastigheden. Vi er også spændte på tidshorisonten i det her, men alt i alt er vi meget fortrøstningsfulde. Det er et rigtig godt første skridt,” siger Helle Jensen.


Cykelsti og vejforløb i fokus

Borgergruppen 'Sikker Trafik 8260' er bekymret for Hele Holme Ringvej - i særdeleshed den ende, som er tættes på Viby Torv og -Skole.

Gruppen fortæller, at vejen er stærkt trafikeret, blandt andet med 40 busser i timen, og at der bliver kørt rigtig stærkt - også i villakvarteret ved siden af, hvor folk skyder genvej gennem for at kunne dreje til venstre på Viborgvej.

LÆS OGSÅ: Efter dødsulykke: Kommunen vil omdanne Universitetsparken til cykelgader

Man kan nemlig ikke dreje til venstre ved Skanderborgvej/Holme Ringvej. Derfor ønsker gruppen fartdæmpende foranstaltninger både i villakvarteret og på hele Holme Ringvej. Desuden er der anlagt små 100 meter cykelsti på Holme Ringvej ved Fredensvej, som i følge gruppen slet ikke batter noget.

Gruppen ønsker derfor cykelsti hele vejen fra Skanderborgvej til Sønderhøj.

“Der er rigtig mange cyklister både til Viby Skole og hele Sønderhøj-området, med butikker, Arla og uddannelsesinstitutioner,” forklarer Helle Jensen.

Desuden mener gruppen, at vejens forløb er uheldig, da cyklister risikerer at komme i klemme på den korte cykelsti, når bussen kører forbi.

“Vi hører af og til skrig, og vi venter bare på den dag, hvor der sker en rigtig grim ulykke,” siger Helle Jensen.

Vejens forløb er også uheldig, hvor der er helleanlæg på stedet. Her skjuler hellen nemlig venstresvingende bilister for de bagvedkørende, lyder det fra Helle Jensen.

Endelig ønsker gruppen mere fartkontrol på vejen samt en ny trafiktælling. I 2009 kørte knap 10.000 biler forbi i dagtimerne - og det var før udviklingen af hele Sønderhøj med butikker og uddannelsesinstitutioner samt Arlas rykind.


Publiceret: 03. Oktober 2017 07:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere