I januar mistede en 19-årig mand livet i en voldsom ulykke på Genvejen i Aarhus Syd, da han kørte frontalt ind i denne minibus, der endte i grøften.
I januar mistede en 19-årig mand livet i en voldsom ulykke på Genvejen i Aarhus Syd, da han kørte frontalt ind i denne minibus, der endte i grøften.
Foto: Local Eyes - se foto og video på localeyes.dk
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Populær, men ulykkesfyldt vej bliver nu mere sikker

Forbindelsen mellem E45 Østjyske Motorvej og Aarhus Syd Motorvejen bliver nu udvidet for at skabe mere sikkerhed

Katy Wang, JP Aarhus

Snart bliver det mere sikkert at rejse via Genvejen, der er knyttepunktet mellem E45 Østjyske Motorvej og Aarhus Syd Motorvejen. Genvejen skal udvides, hvilket skal skabe mindre trængsel og mere sikkerhed, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Anlægsarbejdet starter den 20. marts og fortsætter efter planen frem til november. Undervejs vil Genvejen blive lukket over en hel weekend og enkelte nætter, og under hele anlægsperioden vil Genvejen blive indsnævret. Desuden bliver hastighedsgrænsen på strækningen sænket til 50 kilometer i timen.

Førhen har Genvejen ofte lagt placering til trafikulykker. Fra april 2016 til januar 2017 var der fire alvorlige ulykker på strækningen. Trafiksikkerhed er bland andet også en af årsagerne til, at vejen nu skal udvides.

"Genvejen er en af de mest benyttede veje til Aarhus, og der har længe været behov for at forbedre trafikafviklingen, også af hensyn til trafiksikkerheden. Med denne udbygning bliver det lettere at køre gennem frakørsel 49 og videre over på Genvejen. På en lille kilometer af Genvejen skaber vi desuden mere plads til trafikanterne, så vi forventeligt mindsker trængslen og undgår opstuvning af trafik på motorvejen," siger Vejdirektoratets projektleder Peter Lund Hansen.

Det er den østgående rampe i frakørsel 49, der bliver udvidet med en ny vejbane på 850 meter. Broen over E45 bliver desuden også udvidet.

Oplysninger om anlægsarbejdet, forsinkelser og omkørsel kan findes på Vejdirektoratets hjemmeside www.vejdirektoratet.dk.


Publiceret: 14. Marts 2017 08:42

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt