Nye facader, nye boliger, nye gader og friarealer, der fremmer identitet og fællesskaber er kendetegnede for Nyt Rosenhøj
Nye facader, nye boliger, nye gader og friarealer, der fremmer identitet og fællesskaber er kendetegnede for Nyt Rosenhøj
Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Rosenhøj er nomineret til stor renoveringspris

Boligområdet Rosenhøj i Viby er ét af tre almene boligområder, der i dag er blevet nomineret til Jubilæumsprisen for Danmarks bedste almene renoveringsprojekt


Rosenhøj og renoveringen i korte træk:
  • Rosenhøj er bygget i 1967-70 og bestod af 27 ens blokke i fire etager alle beliggende øst-vest i landskabet.
  • Rosenhøj har cirka 2.300 beboere, der efter renoveringen bor i 807 boliger.
  • Alle boliger har fået nye vinduer, nye facader, påhængte altaner, ny isolering og nyt varme- og ventilationssystem.
  • Der er anlagt to nye boliggader, nye kvarterstorve og de grønne områder er nyindrettede.
  • I 11 opgange er kommet elevatorer, og 191 boliger er nyindrettet til tilgængelighedsboliger med nye badeværelser.
  • Fire blokke er ombygget til punkthuse ved at nedrive én af tre opgange pr. blok.
  • Der er bygget 22 nye familieboliger (11 dobbelte rækkehuse).
  • Rosenhøj modtog i 2011 Social- og Integrationsministeriets pris som årets boligområde.

I februar 2014 tog rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), det første spadestik til den omfattende renovering af Rosenhøj. Et alment boligområde med 840 boliger, der danner rammerne for ca. 2.200 beboere.

Om få uger er renoveringen gennemført og omdannelsen af det store boligområde har været så markant, at hverken bygninger og friarealer fremstår, som da renoveringen blev påbegyndt, skriver boligforeningen Århus Omegn i en pressemeddelelse.

Det nominerede renoveringsprojekt – Nyt Rosenhøj – er et eksempel på, hvordan et nedslidt boligområde kan løftes til et attraktivt boligområde gennem en helhedsorienteret renovering og omdannelse.

Sammen med den nødvendige fysiske renovering af 27 blokke er der skabt et stærkt område- og identitetsløft, hvor der er fokus på infrastruktur med nye boliggader og stisystemer, kvartersdannelser og identitetsskabende elementer som fælles gårdhaver, nye facadebeklædninger og nye vejnavne.  

I maj 2011 gav Rosenhøj-beboerne deres fulde opbakning til renoveringsprojektet, der har betydet, at 100 familier har fået et nyt sted at bo, da deres bolig blev ombygget eller nedrevet, mens resten har boet i deres bolig under renoveringen.

Beboerne har også taget aktiv del i at finde gode løsninger.

Jubilæumsprisen anerkender og hylder de almene boliger, og i år uddeles RENOVER-prisen for 5. gang. Det er Realdania og Grundejernes Investeringsfond, der står bag prisen, der skal være med til at bringe de gode eksempler på almene renoveringer frem i lyset – og hylde Danmarks bedste almene renoveringsprojekt.  

”Det er et meget stort skulderklap, at Nyt Rosenhøj er blandt de nominerede projekter. Arkitekternes visioner og beboernes opbakning har været altafgørende for renoveringen, og vi glædes alle dagligt over resultatet,” siger Boligforeningen Århus Omegns direktør, Leif Jensen.  

Et valgkollegium bestående af 70 udpegede personer fra byggebranchen skal nu ved anonym afstemning finde vinderen af Jubilæumsprisen, der afsløres og kåres ved den store Renoverprisfest i København den 31. august.

dp

Rosenhøj før renoveringen.
Rosenhøj før renoveringen.
Pressefoto

Publiceret: 15. Juni 2017 10:15
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere