Østjyllands Politi opfordrer borgerne til at være vågne, når de handler, så deres pinkode ikke bliver afluret og misbrugt.
Østjyllands Politi opfordrer borgerne til at være vågne, når de handler, så deres pinkode ikke bliver afluret og misbrugt.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Tricktyve fulgte efter kvinde og misbrugte dankort for 15.000 kroner

En 64-årig kvinde blev narret af to tricktyve i Malling


En 64-årig kvinde fra Malling havde mandag eftermiddags været ude at handle. Da hun efterfølgende kom hjem, dukkede to mænd, hun havde set ved butikken, op i hendes indkørsel.

Den ene tog kontakt til hende og spurgte på engelsk om en adresse i forbindelse med en pakke, han havde med. Samtidig åbnede den anden mand døren til kvindens bil og stjal et dankort fra hendes pung, der lå inde i bilen.

Da kvinden så ham rode ved bilen, bad hun dem begge forsvinde fra stedet. Kortet nåede at blive misbrugt for 15.000 kroner, inden kvinden fik det spærret, oplyser Østjyllands Politi.

De to mænd beskrives som:

A: Sydeuropæisk af udseende ,17-18 år, 180-183 cm høj og spinkel kropsbygning, lys hud og sort, kort hår, var iført sorte bukser og blå skjorte, talte engelsk og havde en øresnegl i øret og en pakke med sig.

B: Sydeuropæisk af udseende, 42-45 år, 170-173 cm høj og almindelig af kropsbygning, lys, brun hud og sort, kort hår, var iført en blå skjorte, talte engelsk.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man er særlig opmærksom, hvis man bliver kontaktet af engelsktalende personer, der spørger om vej eller ligende, umiddelbart efter man har handlet. Typisk har de forinden afluret pinkoden i forbindelse med, at man har betalt for sine varer, og så stjæler de efterfølgende kortet fra en taske, pung eller lomme, hvorefter de kan hæve penge med brug af rette pinkode. Sørg altid for at opbevare din pung og kort sikkert og gerne i lommer eller tasker med lynlås, så det bliver mere besværligt for tyvene at få fat i det. Og husk at dække din pinkode til - eller betal kontaktløst, hvis det er muligt, opfordrer Østjyllands Politi.

 

cko


Publiceret: 29. August 2017 10:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere